MATERIAALIT


Kaivotar Production pyrkii olemaan kaikessa toiminnassaan mahdollisimman ekologinen. Raaka-aineet tuotteiden valmistukseen hankitaan mahdollisuuksien mukaan Suomesta. Valmistusprosesseissa hyödynnetään kierrätettyjä materiaaleja. Esimerkiksi nahkakorumallisto on valmistettu nahkateollisuuden ylijäämäsilpuista. Vanhat lampunvarjostimet saavat ylleen makrameehunnun ja hillopurkit muuntuvat lyhdyiksi. Pakkausmateriaalit kierrätetään tilanteiden niin salliessa eteenpäin ja mallistot ovat yleensä määrältään pieniä, jotta vältytään turhalta ylituotannolta. Näin toimien tuotteet ovat myös yleensä melko uniikkeja. 

Metalliset koruosat ovat kaikissa uusissa mallistoissa kirurgin terästä. Vanhemmissa mallistoissa materiaali on aina mainittuna tuotekuvauksessa. Kaikki koruosat hankitaan kotimaisilta yrittäjiltä ja ne ovat käyneet läpi testausprosessin. Käyttämämme polymeerimassa on ftalaattivapaata ja puukorujen pintakäsittelyt on tehty myrkyttömillä tuotteilla. Puukorujen laserleikkaukset meille tekee kotimainen yhteistyökumppanimme. 

Makrameetuotteissa käytettävät langat ovat niin ikään hankittu kotimaisilta yrityksiltä ja ne ovat pääsääntöisesti kierrätysmateriaaleista valmistettuja. Pistemaalauksessa käytämme akryylivärejä ja joissakin tilanteissa myös joitain täysin myrkyttömiä maaleja ja pintakäsittelyaineita. 

Koska kaikki tuotteet valmistetaan sataprosenttisesti käsityönä, voi niissä olla pienen pieniä vivahde-eroja verrattaessa kahta samanlaista tuotetta keskenään.