Onhan siinä avainlippu?

15.03.2022

Aika moni on varmaan otsikon mukaisen lauseen joskus kuullut ja tosi moni sen myös mielessään laulaa sillä oikealla sävelellä. Niin minäkin 😉 Nyt sitä voin laulaa vielä innokkaammin, kun sain tällä viikolla tiedon, että Kaivottaren korut, maalaukset ja makrameet saavat jatkossa käyttää tuotteissa avainlippua.

 Mutta mikä se avainlippu oikeastaan on ja mitä arvoja se edustaa? 

Avainlippu kertoo suomalaisesta työstä tai palvelusta. Hankkiessasi avainlippu-tuotteita tai palveluita, niin voit olla varma, että hankintasi on kotimaisuusasteeltaan vähintään 50% kotimainen. Kotimaisuusaste tarkoittaa suomalaisten kustannusten osuutta tuotteen tai palvelun omakustannusarvosta. Laskelmassa otetaan huomioon kaikki tuotteeseen tai palvelun tuotantoon kohdistuvat kustannukset. Kerrottakoon, että suurimmalla osalla avainlipun kantajista kotimaisuusaste on yleensä siellä 80% hujakoilla. Ja näin se on myös Kaivottaren tuotteissa. Ihan pieni murto-osa valmistamieni tuotteiden materiaaleista tulee ulkomailta, koska kaikkea ei ole ollut saatavilla Suomesta. Yritys voi itse hakea avainlippua Avainlippu-merkin toimikunnalta. Hakuprosessissa käydään läpi yrityksen kotimaisuusasteeseen vaikuttavat tiedot. Ja mikäli ehdot täyttyvät, niin yritys voi käyttää avainlippua osana tuotteiden markkinointia. Avainlippu on myönnetty tuhansille eri tuotteille ja palveluille. Täältä löydät mukana olevat yritykset, tuotteet ja palvelut: Sinivalkoinenvalinta.fi

Mutta miksi minä sitten päätin hakea avainlippua. No... olen monesti tuonut esille kaikessa tekemisessäni tuotteideni ja valmistusprosessin kotimaisuutta. Se on yritykseni yksi kantava arvo. Varmasti tuo on ollut jo tiedossa monella jo ilman tuota avainlippuakin, mutta jotenkin ainakin minulle tuo virallinen merkki luo lisää luotettavuutta ja nyt se kotimaisuuden takuu ei ole pelkästään vain minun sanojen takana. Itse asiakkaan asemassa ajattelen, että avainlippu tuo tiettyä luotettavuutta ja laatua. Sekä jonkinlaista arvostusta kyseistä tuotetta kohtaan. Suomessa valmistetun tuotteen hankkiminen on minulle arvoteko. Haluan tuoda työtä Suomeen hankkimalla pääosin kotimaisia tuotteita. Joten ehkä sitten ajattelin, että muutkin saattavat ajatella samalla tapaa kuin minä. Toivonkin avainlipun tuovan tuotteilleni lisää arvostusta ja ymmärrystä siitä, että hankkimalla suomalaisen pienyrittäjän tuotteita, luodaan samalla työtä ja toimeentuloa Suomeen.

Mitä ajatuksia tämä sinussa herättää? 

Terhi ❤️