Kaivotar täyttää 3 vuotta!

15.10.2022

Kaivotar on saanut alkunsa vuonna 2019, kun innostuin valmistamaan erilaisia makrameetöitä. Olin tehnyt jo useampia erilaisia makrameeseinävaatteita ja sitten alkoivat tutut kysellä, josko valmistaisin heille oman makrameen. Näin pikku hiljaa mielessä virisi ajatus oman yrityksen perustamisesta. 23.10.2019 sivutoiminen yritykseni rekisteröitiin virallisesti. Tästä päivästä on kulunut pian kolme vuotta. Kolmeen vuoteen on mahtunut kaikenlaista. 

Aluksi yrityksen nimi oli eri. Toimintaa aloittaessani tein pelkästään makrameita, joten yrityksen nimi muodostui mielessäni toimialan ja oman toisen nimeni mukaan - MacraIrina. Tällä nimellä porskutettiin pari vuotta. Nimi oli mielestäni oiva, koska toiminta oli nimenomaan makrameiden solmintaa. Muutamaan otteeseen sain kuitenkin todeta, että nimi oli asiakkaiden mielestä ehkä hankala muistaa sekä lausua. Moni ei tiennyt että onko se MacraIrina vai MacraLrina. Kirjoitus asu hämäsi. 

Kahden ensimmäisen yrittäjävuoteni aikana huomasin kuitenkin kiinnostuvani myös monista muista käsitöiden muodoista. Aloin valmistaa erilaisia korvakoruja, kaulakoruja ja rannekoruja. Jossain kohtaa innostuin myös pistemaalauksesta käytyäni Pistemaalauspuodin verkkokurssin. Niin sitten tämäkin taiteen muoto tuli osaksi yritystäni. Huomasin pian tekeväni paljon enemmän kaikkea muuta kuin makrameeta, suurin intohimoni kohdistui koruihin. Vanha nimi ei enää jotenkin sopinutkaan suuhuni ja oli aika alkaa miettiä uutta nimeä. Rakkaan aviomieheni avustuksella ja pientä aivoriiheä pitäen syksyllä 2021 Kaivotar Production sai alkunsa. Olin itse tosi tyytyväinen nimeen. Kaivotar nimessä kulkee jälleen mukana osa minua sekä nimi soveltui minusta täydellisesti koruihin. No onpa sitä kyllä tästäkin nimestä tehty väännöksiä, muutamaan otteeseen joku on vitsaillut, että luki nimen ensin Raivotar. Olenkin siihen tuumannut, että joskus luomisen tuskassa sitä on Raivotar vallassa, kun sitten taas Kaivotar astuu kehiin.  

En voi sanoa, että nämä kolme yrittäjävuotta ovat olleet mitenkään helppoja, vaikka intohimo tähän kaikkeen sydämessä sykkiikin. Ensimmäisenä vuonna on luonnollisesti haasteita, koska kaikki on uutta. Olen itse uusi tekijä asiakkaiden silmissä. Kuinka saada näkyvyyttä ja verkkokauppa hyvin käyntiin. Mitä kaikkea pitää huomioida ja tehdä? Ei riittänyt vain se, että valmistan tuotteita. Verkkokaupan ylläpitämisessä on omat haasteensa sekä yrittäjyyteen liittyy niin monta erilaista osasta. Yksinyrittäjän toimenkuva on moninainen. Alkuun minulla oli apuna kevytyrittäjäpalvelu, joka toimi varsin hyvin. Halusin kuitenkin säästää kustannuksissa ja päätin sitten ottaa kirjanpidonkin omille harteille ( no onneksi minulla on siitä kokemusta päätyöni kautta). Lisähommia siis, mutta lähtökohtaisesti olen alusta asti ajatellut, että haluan tehdä kaiken itse, jos vain mahdollista. 


Kun yritys vihdoin oli vähän potkaistu käyntiin, niin sitten keskuuteemme tuli maailmanlaajuinen pandemia. Kaikki myyntitapahtumat oli tauolla ja ihmisiä ei saanut tavata. Verkkokauppa onneksi tuolloin kuitenkin jotensakin piti pintansa, ehkä ihmisillä oli enemmän aikaa kotona verkkokaupoissa pyörimiseen. Mutta jo tuolloin näkyi selvästi taloudellisen tilanteen muutos. Ja kun vihdoin valoa tunnelin päässä näkyi koronan suhteen, niin sitten alkoi toinen maailmanluokan kriisi ja taloudellinen tilanne muuttui monilla todella merkittävästi. Hankintoja mietitään varmasti paljon tarkempaan, etenkin sellaisten tuotteiden kohdalla, jotka eivät ole välttämättömiä. Ja ymmärrän sen täysin, toiminhan itsekin samaan tapaan. Sitkeydellä olen kuitenkin ajatellut jatkavani tätä rakasta yritysharrastustani, valoisat ajat on varmasti vielä edessä päin. Käsillä luominen tuottaa minulle kuitenkin niin suurta iloa, etten tahdo lopettaa. Ja onneksi vielä kuitenkin on Kaivotar faneja, jotka tuotteitani hankkivat ympäröivästä maailmasta huolimatta. Jokainen tilaus, on se sitten pieni tai suuri lämmittää pienyrittäjän mieltä suuresti. Olen saanut näiden kolmen yrittäjävuoden aikana vetää myös erilaisia kursseja. On tehty makrameita, korvakoruja ja malakoruja. Se on myös yksi tämän tehtävän suola, minusta on mahtavaa saada ohjata ja opastaa innokkaita käsillä tekijöitä. On ihana nähdä kuinka tuotteen valmistaminen omin käsin tuottaa niin suurta iloa ja onnistumisen tunnetta. Toivonkin, että polulleni edelleen ohjauksia annetaan.


Aion juhlia kolmivuotiaan Kaivottaren synttäreitä koko viikon ajan eli 17.10. - 23.10.2022. Verkkosivuille tulee jotain kivaa synttärijuttua sekä somessa on tiedossa myös arvontaa synttäriviikon kunniaksi.

 Tulethan kanssani mukaan juhlimaan! 

Kiitollisin mielin ja kohti uutta!

❤️

Terhi